Varjenje gusa/ sive litine!


Varjenje gusa ali pravilno imenovane sive litine pri nas varimo po posebnem postopku, ki ne rabi predgretja. Od vseh vrst litin je najbolj razširjena siva litina. Izdelajo jo iz sivega grodlja tako, da ga ponovno pretaljujejo v posebnih pečeh. Sivo litino drugače imenujemo tudi gus. Siva litina je eden izmed najbolj razširjenih konstrukcijskih materialov, ker je cenena in ima uporabne tehnološke in mehanske lastnosti.

Varimo tudi mešanice

Njene lastnosti so odvisne od mikrostrukture, ki pa je lahko odvisna od kemične sestave, načina taljenja in pogojev strjevanja. Ravno zato je popravilo sive litine oziroma gusa zelo oteženo a v našem varilnem servisu varimo vse vrste izdelkov iz omenjene litine. Varimo tudi nekatere mešanice med sivo litino in ostalimi kovinami.

Izdelek tudi testiramo!


Po potrebi izdelek iz gusa oziroma sive litine tudi testiramo za karkšnokoli prepustnost varjenca, da lahko zagotovimo maksimalno kakovost našega vara. Posebnost našega varjenja pa je ravno v samem postopku saj za omenjeno varjenje ne potrebujemo nobenega predgretja. Ponavadi pri takšenem postopku varilni servisi potrebujejo različna več stopenjska predgretja. Pri nas to počnemo brez predgretja zato izdelek iz omenjene litine po končanem varjenju ni razpokan ali poškodovan na drugih mestih!

Vse naštete stvari varimo po TIG postopku. Poleg omenjenih dejavnosti in popravil je naša poglavitna panoga varjenje aluminija. V kolikor vašega izdelka ali kovine ne najdete v zgoraj napisanih preverite še ostale kategorije ( avto in moto, različne konstrukcije , posebni izdelki in ostale v seznamu “Galerija”) .

Preden prinesete izdelek vas prosimo, da ga razmastite. Za več informacij glede vašega izdelka, naprave, mehanizacije nas obiščite v naši poslovalnici ali pa nas kontaktirajte na enega izmed kontaktov. Za novosti pa lahko obiščete tudi našo Facebook stran.